Main menu:

Арт Клуб, Пловдив – едно спокойно и уютно място за срещи

Някъде в началото на лятото, отвори врати един нов ресторант с градина в града под тепетата. Заведението се казва „Арт Клуб” и това съвсем не е случайно, защото се намира в двора на Драматичния театър.

С няколко думи описваме мястото като уютно и спокойно, само на един безистен растояние от главната улица на Пловдив, перфектно място, на което може да се чуете с вашите приятели или да направите една бизнес среща. Музиката е страхотна, арт музика бих я определил и за разлика от многото заведения в Пловдив, тук наистина не е на MAX, независимо колко е часа, което е доста дразнещо ако искате да проведете смислен разговор с някой.

Не си направихме резервация, но взехме sms ваучер от сайта за заведенията в Пловдив, с който хапваме за 50, а плащаме 30 лева. Пристигнахме към 20:15, имаше няколко маси с клиенти, като предположихме, че на една от тях седяха или собственици или управители и негови хора – просто имахме такова усещане. Споменаваме го, защото на много места може да се нагледаш на тежко гледащи собственици, все едно ти си им длъжен затова, че си седнал в техния ресторант – типично за много заведения извън София. Тук обаче в това отношение нещата си бяха наред.

Седнахме в просторната радина, в която се усеща и диша артистичен въздух. Поръчахме си червено вино, вода, брускети с маслинова паста, свежа салата с червено цвекло, моркови и заквасена сметана, ризото с пиле, чипс от тиквички, телешки стек, както и една чабата с маслини.

Сервитьорът, който ни обслужваше беше доста внимателен и като цяло бихме казали, че сервиза е на нормално ниво. Поръчаните от нас неща  пристигаха навреме. Храната беше много вкусна, а освен това и поднесена  по елетантен начин, така че удоволствие беше и за очите. Качеството  бихме определили като много добро – пепър стека беше крехък и някъде по средата на средно и добре опечен. Бихме препоръчали горещо да опитате и десерт, тъй като явно на място правят нещата и трябва да се пита сервитьора какво има. Ние засладихме с цедено мляко с плодове, мед и орехи. Докато се хренехме не бяхме излишно притеснявани от сервитьора, което отбелязвам като голям плюс, тъй като ми е доста неприятно през няколко минути да бъде прекъсван разговора ми. Искам да отбележа,че останалите клиенти в ресторанта бяха нормално изглеждащи и с интелигентно поведение, това бързам също да прибавя като позитив, тъй като неневиждам да отида някъде и да чувам глупави провиквания от през три маси или непонятно изглеждащи хора да смущават чувството ми за естетика. Да не пропусна да кажа,че цените са повече от нормални, разходихме се по цялото меню и освен, че можеш да хапнеш и да платиш евтино има ястия и за по-изискан вкус, с по-скъпи продукти и разбира се малко по-високи цени, но това също е повече от разбираемо.

Както се разбира, останахме много доволни, с приятен вкус от вечерта. Въпреки това,бихме си позволили да коментираме някои дребни подробности, на които би било добре да се обърне внимание. Нашият сервитьор беше много учтив, но не се сети да отлее малко вода в чашите ни, а остави шишенцата сами да си налеем. След като аз си поръчах телешки пепър стек, вино и чабата, ако аз бях сервитьор, бих попитал дали клиента не иска и някакво предястие, докато се чака добре опечения пепър стек. Длъжни сме да отбележем че на снимката на стека в менюто им има 2 парчета, а на нас ни бе сервирано само 1, но пък грамажа отговаряше на истината. Решихме да направим още една проба и аз се отрекох от поръчката си (чабата с маслини), но това не притесни нашия сервитьор, той беше склонен да приеме нас за прави, а не това какво е чул – добра оценка заради неговата вежливост и склонност да се съгласи с клиентите си

С две думи, препоръчваме това място за делови срещи, в случай, когато искате да се видите на спокойствие с приятели или пък отбелязване на някой празник. Вътрешната част на ресторанта е наистина арт, впечатляващо стилна и уютна! Персоналът се старае много, но има още какво да научи. Цените са за всеки джоб, така че със сигурност ще посетим пак  “АРТ КЛУБ”, но и със сигурност не само, за да видим какво е развитието.

Ето и малко повече информация за заведението откъдето взехме и ваучера: http://plovdiv.zavedenia.com/1233/Art_Club/

Храна ( телешки пепър стек със задушени зеленчуци ) – 5

Усмихнат персонал – 5
Поднасяне – 5
Обстановка (градина) – 6
Цени отгаварящи на качеството - 5

Напишете коментар

Switch to our mobile site