Main menu:

Къщата на Джиков – даже и 1 звезда му е много

Преди около година ако не се лъжа отвори това заведение. Като всяка едно ново нещо – то изглежда добре, чисто и обнадеждаващо.  Дотук Джиков са няколко пицарии и тази къща може би е опит веригата да излезе от формата – пица и да се пробва с българска кухня, може би за разнообразие.

Първото посещение преди около година ни направи средно впечатление:  храната ставаше, обстановката горе-долу, и само ако можеше да се чуе човек с отсрещния всичко щеше да бъде ок за квартално заведение.

Вчера решихме да хапнем нещо семпло – задушен боб с наденица и бекон, както и пиле с бял сос и зеленчуци. Както и преди – заведението е шумно. Пак имаме чувството че за да се чуеш с отсрещния трябва да може да надвикаш околните. Може би самото помещение има страхотна акустика :) Всъщност музика едва се чуваше, тоест не музика а само тътен от басовете на песните.

Персоналът е горе-долу вежлив, личи си че някой ги е обучил или накарал да бъдат внимателни, да поздравяват и да се усмихва, което пък за квартално заведение е супер. Сядаме на маса за 5 – 2-ма човека.

Докато си чакаме поръчката на метър-два от нас се долавя скандал  на ниво управител – сервитьорка. Скандалът е точно заради нас :) Кой е позволил на маса за 5 човека да седнат 2-ма. Сервитьорката май го отнесе, а управителчето едва ли е спал същата вечер след като е отчели 30-40 лева загуба заради тази нелепа грешка на бедната сервитьорка.

Помолихме момичето да предаде в кухнята да не слагат гъби в порцията с пиле и зеленчуци, уви готвачът не  е бил на това мнение. Но, въпреки това нямаше проблем, донесоха ни друга порция. Общо взето бая на загуба беше заведението от нас тази вечер. Едва ли и на управителчето му се е разминало, като се е отчитал пред Джиков :)

Кухнята не е нищо особено, ако очаквате ястия от които да си оближете пръстите – това определено не е вашия избор за българска кухня.   В близост препоръчваме ресторант Апетит и Люти Чушки – на Шипченски Проход.

—————————————————————

Храна ( лесковацка плескавица ) – 1

Усмихнат персонал – 3
Поднасяне – 2
Обстановка (градина) – 1
Цени отгаварящи на качеството - 2

Напишете коментар

Switch to our mobile site