Main menu:

Ньоките в София, които трябва да опитате ако обичате паста

След като получихме няколко негативни коментара за нашумялото заведение за паста в центъра Spaghetti Kitchen, решихме да действаме срещу витаещия във въздуха “hype”, и да опитаме нещо не толкова “модерно”.  Особено след като получихме сигнал ,че неизпитото вино от клиенти се пресипва и продава наново.

Паста в София

Заведението което искахме да пробваме е Класик и се намира на ул. Сердика 14, на 300 метра по самата уличка, ако се движете пеша по Дондуков.  По известно като пицария, а именно защото на табелата отвън пише Pizzeria Classic, човек не се
сеща веднага за паста, но такава имаше и то повече от 10 различни предложения. Това което спира погледа ми са “Ньоки с телешки кюфтенца”.  Ньокита последно съм ял във Верона, при една екскурзия и това веднага ни провокира да ги пробваме.  Въпреки че това заведение не ни бе препоръчано от никой и бяхме малко скептично настроени към пастата, очакванията ни бяха тотално опровергани. Ньоките, наричани още дебелия братовчед на пастата,  бяха наистина пресни, меки и вкусни. Доматеният сос беше направен от истински домати, а за телешките кюфтенца нямахме никави забележки, единствено ако имаше още 2-3 в чинията щеше да е прекрасно.  Оценката ни за дебелия братовчед на пастата е 6-ца, без да се колебаем.

Другата порция паста бе Талятели със спанак и пиле, също ни изненада но лична аз не съм привърженик на пастата в комбинация със спанак, оценката ни за която е 5.  Самите талятели дойдоха 2 минути след поднасянето на Ньокитата,  което е лека забележка за персонала, всички ястия от един тип се поднасят едновременно и това трябва да се спазва ако заведението държи на добри клиенти, ценители.

Разбира се компанията на пастата бе бяло вино с много лед –  задължително за летния период.

Ценовата категория на заведението е около 15 лева на човек, което го прави конкуретно на други “по-известни” паста заведения в София, но по качество мисля че не отстъпва с нищо.

Градината не е голяма – има към 8 маси и когато стане тъмно след 8:30, в градината става наистина уютно и приятно. Около заведението няма трафик, единственото разсейване идва от минаващите трамваи (20 и 22), но това по скоро придава още по уютна обстановка на централно софийско заведение.

Ето и нашите оценки:

  • Храна ( паста )  - 5.5
  • Усмихнат персонал – 6
  • Поднасяне – 4
  • Обстановка (градина) – 6
  • Цени отгаварящи на качеството  - 6

 

Определено ни спечелиха за Паста ( Ньоки ) оттук нататък.

Коментари

Comment from Lance Nelson
Time August 4, 2011 at 8:08 am

Thank you for your review. I love Italian food and I will try Classica Pizzerian soo as I love a gnocchi but actually i do like spinach with pasta — so sounds like this dish maybe a good one for me to try. So thank you again for your review! Lance

Comment from
Time August 6, 2011 at 3:12 pm

Мммм, вкусно. Тъкмо се чудех къде има добри ньоки в София, защото ми липсваха от Рим. Мерси за мнението, ще ги опитам!

Comment from
Time August 9, 2011 at 10:03 am

Много рядко ми се случва да харесам италианска паста в български заведения – или е прекалено суха, или преварена. Жалко, че в момента съм на диета, иначе щях да отлетя да пробвам тези ньоки – никога не съм ги опитвал, затова ми стана любопитно.

Comment from Jivko Djamiarov
Time August 10, 2011 at 10:07 am

Много вкусна статия. Аз съм фен на италианската кухня, като консумирам всички варианти на пълнозърнеста веганска паста. Вместо сирена използвам растителни заместители, вместо морски дарове, различни видове водорасли и вместо месо, житен протеин – сайтан :-)

Напишете коментар

Switch to our mobile site